ABC Nieuwland World Cleanup Day 2024

Maandag 16 september 2024, van 10 tot 12 uur

Leerlingen van basisscholen Het Nieuwe Land, De Wonderboom en De Malelande gaan op Afvalsafari samen met de “Verrukkelijke Vuilnismannen”

Op maandag 16 september nemen de basisschoolkinderen van groep 6 deel aan de scholeneditie van de internationale World Clean Up Day. Tijdens deze grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar gaan ruim honderd leerlingen een bijdrage leveren aan een schone wijk Nieuwland in samenwerking met ABC Nieuwland. De aftrap vindt plaats op het schoolplein van Kindcentrum Het Nieuwe Land.

Onder het motto “de vuilnisman die alles kan!” treden de Verrukkelijke Vuilnismannen op met hun beroemde act en vuilnisman-souplesse. Ze jongleren met o.a. vuilniszakken, petflessen en blikjes om zo het afval te scheiden. Maar daar blijft het niet bij: de kinderen gaan op Afvalsafari, samen geven we de wijk een opschoonbeurt. 
En rond de klok van 12 gaan we wegen hoeveel zwerfafval er is  verzameld.

Afval is de basis voor bijzondere kunstwerken, want blikjes, plastic flesjes en rietjes: daar kunnen we wat moois van maken. 
Kunstenaar Evelien Kooloos maakt met de leerlingen kunst van afval. Dit is een naschoolse activiteit; opgeven gaat via de ABC website. 

En wie weet komt er een mooie expositie in de wijk…. Datum volgt!

Samen voor een schone wijk met ABC Nieuwland en de basisscholen
 

Media
  • WCUD
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Samen één team
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Altijd in de buurt
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Voorbereid op de toekomst

Contact

Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
Watersteeg 87
3824 EL  Amersfoort
Tel.: 033 4565307
info.nieuweland@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Volg ons op Facebook en Instagram. Met onze ouders communiceren we via Parro (onderwijs) en Jaamo (opvang). 

 

Samenwerking

Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska (Stichting Kinderopvang Amersfoort). Wil je werken in het basisonderwijs en/of de kinderopvang in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl