Blije gezichten; de nieuwe leerlingenraad

In deze verkiezingstijd doen wij op onze manier mee: vandaag vond de verkiezing van de leerlingenraad van dit schooljaar plaats. Kinderen uit de leerjaren 6, 7 en 8 konden daar aan meedoen. Per leerjaar waren veel kandidaten, die zich uitstekend hadden voorbereid (met een poster en een verkiezingsrede in hun groep). Een prachtige oefening in democratie! En voor de verkiezing van de leerlingen in leerjaar 7 hadden we nog een extra stemming te doen, omdat twee kandidaten evenveel stemmen hadden gekregen. Uiteindelijk zijn de volgende leerlingen gekozen (opvallend detail: het zijn allemaal meisjes):
Nayeli (leerjaar 6)
Safae (leerjaar 6)
Ceylin (leerjaar 7)
Tesnim (leerjaar 7)
Nikki (leerjaar 8)
Hannah (leerjaar 8)

We hebben alle raadsleden van harte gefeliciteerd en natuurlijk ook alle kinderen bedankt die wel kandidaat waren, maar het niet zijn geworden: het was goed dat zij kandidaat waren en ze hadden allemaal een mooi wensenlijstje gemaakt!
Volgende week dinsdag komt de leerlingenraad voor het eerst bijeen (samen met meester Ronald). Dan gaan we alle wensen inventariseren en ook bepalen hoe we als leerlingenraad gaan werken.
Media
  • Leerlingenraad
  • IMG20231115085255
  • IMG20231115085347
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Samen één team
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Altijd in de buurt
Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land:
Voorbereid op de toekomst

Contact

Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land
Watersteeg 87
3824 EL  Amersfoort
Tel.: 033 4565307
info.nieuweland@meerkring.nl

Plan route

Volg ons

Volg ons op Facebook. Met onze ouders communiceren we via Parro (onderwijs) en Jaamo (opvang). 

Samenwerking

Openbaar Kindcentrum Het Nieuwe Land is onderdeel van Stichting Meerkring en Ska (Stichting Kinderopvang Amersfoort). Wil je werken in het basisonderwijs en/of de kinderopvang in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring en Ska precies doen? Kijk dan op www.meerkring.nl of www.ska.nl